Wolf Gábor: Kisvállalati marketingbiblia

kisvallalatiNos, igen. Ezt a könyvet azért olvastam el, mert van egy ötletem, amit majd meg akarok valósítani mikro-mikrovállalkozás keretében, majd ha már nagyobb lesz a gyerek és ráérek ilyesmire. Az ötletem egy eléggé szűk célcsoport igényeit fogja kielégíteni, és ahhoz, hogy a célcsoportomat elérjem és rávegyem, hogy jöjjenek hozzám és adjanak pénzt, hirdetni is kell. Ez a könyv pont ehhez ad tanácsokat, azaz mi a teendő, ha kisvállalkozásod van, nincs igazán pénzed marketingre, de azért mégis szeretnéd, ha jönnének az ügyfelek.

Az egész könyvet ki lehet olvasni másfél óra alatt, nagyon sok ábra és sok példa van benne, és természetesen jelentős részben arról szól, hogy a Wolf Gábor mekkora egy arc és ha követed a tanácsait, akkor a világ a lábad előtt fog heverni. A könyv maga kiváló példája egyébként a benne leírtaknak, a teljes borítója igazi arcbanyomós, kissé agresszív marketingbullshit mosolygó Wolf Gáborral, benne ajándékutalvány, amivel ingyen részt vehetsz egy amúgy fizetős rendezvényükön, szóval mindent alkalmaz, amit tanácsol. Ez nem az a fajta reklám, amit megjegyzel, mert kreatív vagy szimpatikus a brand vagy aranyos benne a kiscica, ellenben tényleg megvásároltam a könyvet, tehát hatásos volt.

A könyvben nagyon kevés elmélet mellett példák vannak és gyakorlati tanácsok, odáig lebontva, hogy mit írj a szórólapodra, mi legyen a címe és mi legyen a többi sorban. Valójában csupa olyan ötlettel van tele, ami miután elolvastam, totál kézenfekvő és magamtól is eszembe juthatott volna. Volt is közte egy vagy kettő, ami már magamtól is eszembe jutott, de bevallom, sok másik meg nem jutott eszembe magamtól. Semmi különös tudást vagy titkos varázsigét nem ad át a könyv, ellenben nagyon praktikus és gyakorlatias, és ez tetszik benne, úgy érzem, hasznát fogom venni a benne szereplő információnak, legalábbis egy részének. A stílusa néha kicsit idegesítően “amerikaias”, ellenben az összes esetismertetés (hibák és megoldások) magyar eset. Arról még nem tudok nyilatkozni, mennyire válnak be a tanultak a való életben, mert az még odébb van.

One thought on “Wolf Gábor: Kisvállalati marketingbiblia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s