Szily László: Kitolás

kitolasEz a vicces könyv a terhességről, szülésről és gyermekágyról, arról szól, hogy Szily Lászlónak gyereke születik. A Szily amúgy újságíró, és ha már olvastunk tőle nagyjából bármit, akkor azt tudom mondani, hogy ez a könyv is pont olyan, mint amilyenre számítunk.

Úgy kezdődik, hogy “terhes a csajom”, aztán a csajának mindenféle tünetei vannak, mint például érzékeny a szagokra, meg átalakítja a lakást, meg eljárnak szülésfelkészítő tanfolyamra is, meg vizsgálatokra, aztán vajúdás, szülés, otthon csecsemőzés. Kicsit erőltetetten humorosnak érzem az elején és nem nevetek, hanem húzom a számat, minek minden mondatba egy poén most komolyan, sokallom, aztán egy ponton elkezdek valamin nevetni és onnantól már az egész könyvön végig hangosan nevetek. Műfaja leginkább börleszk, amire egyébként is jellemző, hogy először nem nevetsz, amikor valakinek tortát dobnak az arcába, de ha egyszer mégis elkezded, akkor nehéz abbahagyni. Mintegy másfél óra leforgása alatt lehet elolvasni.

Lehet, hogy van, aki szerint sértő vagy ízléstelen a várandósságon és a gyermekágyon tréfálkozni, és Szily valóban nem figyel arra, hogy ne legyen sértő és ízléstelen. Szerintem mindenen lehet viccelni és Family guyon és South Parkon nevelkedtem, szóval én nem nagyon akadtam fenn semmin, finomabb lelkű teremtéseknek talán kevésbé ajánlom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s