Sophie Kinsella: Shopaholic ties the knot

A sorozat harmadik kötete. Rebecca Bloomwood és Luke Brandon New Yorkban élnek, West Village-ben, Becky vásárlásmániája ugyan sokat nem csillapodott, de legalább van rá pénzük. Szerencsére a bonyodalom ezúttal nem Becky shopaholizmusából adódik, az már egy kicsit unalmas lenne így harmadszorra, hanem egy egészen más típusú katasztrófából kellene Rebeccának valahogyan kikeverednie. Amibe persze a sorozat hagyományaihoz hűen maga keverte bele magát egyesegyedül.

Az alapkonfliktus tehát a következő: a könyv elején Luke megkéri Becky kezét; Becky egyszerű, ám szerető szívű anyja elkezdi szervezni az esküvőt Londonban, a házuk kertjében, Luke luxusjégkirálynő anyja pedig elkezdi szervezni az esküvőt a Hotel Plazaban, New Yorkban, ugyanarra a napra. Becky nem tudja eldönteni, hogy melyiket szeretné, és mire esetleg el tudná, addigra már mindkét szervezés túlságosan előrehaladt ahhoz, hogy arcvesztés nélkül le lehessen mondani. A kialakult helyzetet persze mindvégig mindenki előtt (Luke előtt is) titkolja, ami tovább nehezíti a megoldást. A könyv első egyharmadában csak hüldeztem, hogy Rebecca Bloomwood mennyire hülye lett, az előző könyvekben azért értelmesebb volt ennél (tényleg könyvről könyvre veszít az intellektusából. Nem a történetek, hanem konkrétan maga a főszereplő, vagyis néha kissé önmaga karikatúrájává válik, de aztán gyorsan visszavesz), és ekkora hülyeségbe hogyan keverhette bele magát. Egy idő után aztán már végtelenül izgalmas lesz a könyv, mert tényleg a leghalványabb elképzelésem sincsen, hogy az előállt helyzetet hogyan lehetne megoldani, Becky-t minden megoldási kísérlete csak mélyebbre keveri a bajba, a kitűzött időpont pedig minden perccel egyre közelebb van.

A szokásos, kedvelt mellékszereplőkön kívül (Suze, Tarquin, Becky szülei, Janice) két új arc bukkan fel a regényben: Danny, a meleg divattervező-wannabe lakótárs, aki sok kínos/vicces helyzethez vezet; valamint Luke anyja, Elinor, aki ugyan már megjelent az előző részben is, itt főszereplővé növi ki magát. Meg kell mondanom, hogy limonádéhoz képest a Luke és Elinor közötti ellentmondásos kapcsolat elég jól kidolgozott és hiteles, és a köztük lévő konfliktus, bár az esküvőkhöz képest másodrendű, azért szintén elég izgalmas.  

Igazi könnyed kikapcsolódás, nagyon szórakoztató, nyaralásra vinni kell. Ugye nyilvánvaló, hogy férfi olvasóinknak talán kevésbé ajánlom a könyvet. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s