Christopher Moore: Biff evangéliuma

Elolvastam újra ezt a könyvet, a szarkazmus miatt, amit Biff talál fel. Nem akarom sokat szaporítani a szót, mivel már írtam róla kettőször ugyanitt, amikor először elolvastam magyarul, meg amikor másodszor angolul. Harmadszorra is kétoldalanként hangosan röhögök, valamint komolyan kedvem támad kereszténynek lenni, ha ezek ennyire jó fejek. Remek könyv. Sokkal jobb és értelmesebb, mint a többi Christopher Moore-regény. Most látom, hogy erre is a mr.a dumált rá, meg Paul Austert is tőle kaptam először, szóval sokat köszönhetünk neki.

 

4 thoughts on “Christopher Moore: Biff evangéliuma

  1. a mocskos meló szerintem majdnem ennyire jó, szerintem olvasd el (kölcsön is adom szívesen:))
    a vérszívó démonokat olvastam még, az tényleg nem annyira, de egyértelműen biff a legjobb.

  2. Kardigán: olvastam a Mocskos melót, és tényleg jó, csak a Biffben valahogy, hogy is mondjam, több az értelem 🙂 Látszik, hogy több benne a munka, tényleg utánanézett dolgoknak, van valamennyire még tanulsága is.

  3. De jó, hogy ezt írod, épp most rendeltem meg (illetve már ide is ért). A Soseholról is itt a blogon olvastam, kedvet kaptam, és tök jó élmény volt 🙂

  4. Elég régóta szemeztem ezzel a könyvvel, de mindig rálegyintettem végül: az ilyen vicceskedő erőltetettség nem az én műfajom. Aztán pár napja mégis megszereztem és hát hoppá, jó napot kívánok. Nem tudtam letenni, végigröhögtem (szomorkodtam a végét), és le vagyok nyűgözve. Olyan intelligenciával elegyíti Moore a humort és a… hmm, humanizmust(?), hogy az elképesztő. Zseniális könyv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s